Activeer Javascript om deze pagina in volledige omvang te kunnen gebruiken.

BEHANGADVIES

 

Wandvlakken behangen

Let ook op de volgende aanwijzingen voor het behangen van wandvlakken:

Gereedschap: Waterpas

 

Net als bij het plafond wordt ook bij verticale wanden het loodrechte verloop van de eerste baan gemarkeerd m.b.v. een waterpas, zodat ook de volgende banen recht lopen.

 

De eerste behangbaan wordt met een uitstekende rand tegen het plafond aangezet en vastgelijmd langs de gemarkeerde loodrechte lijn. Het vlies wordt zo aangerold met een wals van mosrubber, dat er geen bellen of vouwen ontstaan.

Gereedschap: behangmachine of lamsvelrol resp. behangborstel

 

Als er een behangmachine wordt gebruikt, dient men erop te letten dat er uitsluitend kwaliteitsstijfsel wordt gebruik dat geschikt is voor de machine en beschikt over de toevoeging "TG". Daardoor wordt een optimale verdeling van het stijfsel en een licht doorbuigen van de banen in het apparaat gegarandeerd. Verzadig de vliesbanen met stijfsel en breng deze zonder inweektijd aan.

Gereedschap: Wals van mosrubber

 

De vliesbanen worden tegen elkaar gelijmd en met een wals van mosrubber zo naar beide zijden aangerold dat er geen bellen of vouwen ontstaan.

 

Gereedschap: kunststof spatel, cuttermes

 

Bij de wand-/plafondaansluitingen en wand-/vloeraansluitingen wordt het uitstekende deel van het vlies met een kunststof spatel in de hoek gedrukt en netjes afgesneden.