Activeer Javascript om deze pagina in volledige omvang te kunnen gebruiken.

BEHANGADVIES

 

Behangsoorten

Voor u begint met behangen willen wij u informatie geven over de verschillende behangsoorten:

Papierbehang

Onze papierbehangen worden uitsluitend gemaakt van hoogwaardig gerecycled papier en beschikken over een oppervlakte met reliëf, die eerst met een rotatie-diepdruk is bedrukt.

Deze producten scoren hoog in eigenschappen als ademingsactiviteit, milieuvriendelijkheid, vochtregulering en lichtbestendigheid.

Papierbehang heeft een korte inweektijd, die kan variëren naar gelang de dikte en kwaliteit van het papier en die niet overschreden mag worden. Volg hiervoor de aanwijzingen van de fabrikant.
 

Structuurprofielbehang
Structuurprofielbehang (ook wel structuurvinylbehanggenoemd) is gebaseerd op een laag papier, waarop een laag opgeschuimde PVC is aangebracht. Dit zorgt voor een bijzonder expressief, driedimensioneel effect.

Het gebruik van speciaal plaksel en een korte inweektijd worden hier dringend aanbevolen. Maar ook hier volgt u best de aanwijzingen van de fabrikant op het meegeleverde instructievel.
 

Satijnbehang (Vinylbehang)
Satijnbehang (of ookvinylbehanggenoemd) kan zowel meerlaags papier of een vlies als dragende achtergrond hebben, dat vervolgens over de hele oppervlakte bedekt is met een laag kunststof (PVC).

Na het normale drukproces volgt een warmtevervorming, de zogenaamde "glansdruk", waardoor het satijnbehang de satijnachtige oppervlakte en de fraaie glans krijgt.

Karakteristiek voor dit type behang is vooral de hoge licht- en schuurbestendigheid, als ook de duurzaamheid, waardoor dit soort behang veelzijdig bruikbaar is.
 

Vliesbehang
Dankzij het grote gebruiksgemak stijgt het vliesbehang steeds meer in geliefdheid.

Bij de vliesproductie worden grotendeels langvezelige speciale celstoffen, textielvezels en bindmiddelen gebruikt, dit tot 80% natuurlijk zijn. Door dit productieproces in combinatie met de gebruikte grondstoffen wordt de unieke dimensionale stabiliteit van het vlies bereikt, waardoor het mogelijk is dit behang zonder inweektijd te verwerken.

Daardoor kan het vliesbehang direct op de eerst met plaksel besmeerde muur aangebracht worden, zonder dat er vormverandering optreedt (wandplaktechniek). Ook bij latere verbouwingen kan vliesbehang eenvoudig en zonder resten achter te laten droog van de muur worden verwijderd.
 

Oververfbaar behang (Meistervlies)
Achter onze oververfbare behangen zitten vliesbehangen, die individueel en meermaals overgeverfd kunnen worden. De verschillende oppervlaktestructuren bieden daarbij talrijke mogelijkheden en bieden daardoor een goed alternatief voor standaard glas- of rauhfaser.

Onze oververfbare behangen kunt u vinden in de collecties "Meistervlies Pro", "Meistervlies Protect" en "Meistervlies Creativ".

Ze vallen niet alleen op door een geweldige vormstabiliteit en hoge kras- en stootvastheid, maar beschikken bovendien over de eenvoudige, snelle en schone verwerkingseigenschappen van vliesbehang. (zie ook "Vliesbehang")

Onze oververfbare behangen zijn in twee verschillende afmetingen verkrijgbaar:

Als zogenaamde "Eurorol" in 10x0,53 m en als "maxirol"in 25x1,06 m. Door de dubbele breedte van de maxirol kunt u snel en eenvoudig met 50% minder naadvorming behangen.

Kenmerkend voor dit soort behang is het "Oververfbaar"-teken op het etiket van het behang.
 

Randen
Behangranden (ook wel Behangboordgenoemd) zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes en zijn ideaal voor het aanbrengen van een accent op een wand, voor nissen of ook om een rand om een deur te maken.

Er wordt een verschil gemaakt tussen randen die m.b.v. plaksel op de wand aangebracht moeten worden (hier moet de te behangen oppervlakte uitgespaard worden) en zelfklevende randen, die direct en zonder plaksel op de gekozen ondergrond geplakt kunnen worden.

Gebruikelijke lengtes zijn: 5 en 10 meter banen.

Design Panel /Pop-Up Panel
Onze moderne "Design Panels" maken een eenvoudige, maar zeer expressieve vormgeving van de wand mogelijk met slechts een baan. Doordat ze zelfklevend zijn, zijn ze snel en eenvoudig aan te brengen op allerlei ondergronden en door hun talrijke motieven bieden ze inspiratie voor een zeer individuele vormgeving van uw muur.

De designpanels zijn verkrijgbaar in drie verschillende varianten:
(De speciale sterke magneten voor onze magnetische designpanels zijn verkrijgbaar in onze shop)

  • Standaardpaneel:          0,35m x 1,75m
  • 3D:                                   0,53m x 1,75m
  • Magnetisch:                   0,53m x 1,25m (magnetisch)


 

Fotobehang
Ook wel bekend als digitale druk-behang wordt onder de namen "XXLwallpaper"en "AP Digital" aangeboden als digitaal gedrukt motiefbehang, waardoor een nieuwe dimensie mogelijk wordt in wanddesign.

De wandvullende en groot formaat behangen bieden niet alleen een reeks fotografische en artistieke voorbeelden, maar openen ook de mogelijkheid voor individuele wandvormgeving. Zelf gekozen motieven kunnen naar wens op het gekozen basismateriaal worden gedrukt, dat afhankelijk van de grootte bestaat uit verschillende afzonderlijke banen.