Activeer Javascript om deze pagina in volledige omvang te kunnen gebruiken.

Driedimensionale afbeelding van de behangcollectie "ARTist" van A.S. Création.
 

ARTist

Overal om ons heen zien we design en dat heeft een grote invloed op het dagelijks leven. De meest uiteenlopende designs en diverse invloeden geven voortdurend aanleiding tot nieuwe motieven en ideeën. Design is een onvermoeibare bron, ondersteund door de meest bijzondere inspiraties, die leiden tot uiterst creatieve totaalresultaten. De volgende zeven ARTists hebben de meest uiteenlopende opvattingen over kunst en voeren hun ideeën en impulsen uit op basis van contrasterende ervaringen. Beleef de implementatie van locaties, culturele en politieke onderwerpen en andere maatschappelijk relevante kwesties in de volgende impressies.


Leemo

Ontwerper en kunstenaar Djaheda Richers richtte in 2015 in de Hanzestad Hamburg LEEMO op. Het merk is geboren met het idee om te experimenteren met vormen en kleuren. LEEMO is een speelse hommage aan de samensmelting van analoog en digitaal, graphics en kunst. Haar stijl is speels, emotioneel en tegelijkertijd volwassen en abstract. Dit zorgt voor een unieke harmonieuze samensmelting van verschillende kenmerken. Haar inspiratiebronnen variëren van Amerikaanse muziek, Scandinavisch design, Duitse literatuur tot Europese hedendaagse gebeurtenissen, maar ook vrouwelijke empowerment speelt een belangrijke rol. In het creatieve proces daagt zij de delicate balans tussen toeval en intentie uit.

Lundberg

De stijl van Bo Lundberg bestaat uit heldere kleuren en wordt ondersteund door opvallende grafische elementen en een vleugje abstractie. Hij gebruikt verschillende mogelijkheden van visuele vormgeving om stemmingen en de karakteristieke expressie van bekende steden of merkbeelden tot uitdrukking te brengen in zijn werk. Stijlvol stralen de werken een indruk van retro coolness uit, geïnspireerd door verschillende plaatsen en dingen die Lundberg dagelijks tegenkomt. Opvallende kleuren zoals krachtig oranje en roze in combinatie met met exquise eenvoud en andere opvallende grafische elementen resulteren leveren een creatief, kleurrijk eindresultaat in retrostijl op.

Haase

Andrea Haase, die interieurdesign studeerde, houdt van de veelzijdigheid van kunst. Daarom worden haar motieven met de hand geschilderd, digitaal gecreëerd, gefotografeerd of ze gebruikt een mix van deze verschillende methodes. De kunstenares heeft verder een passie voor oude illustraties, botanische boeken of antieke tijdschriften. In haar werken maakt zij veel gebruik van deze invloeden. De invloeden zijn daarom dan ook vaak in haar kunst terug te zien. Haar ontwerpen zijn bloemrijk en speels met een schattige charme in de kenmerkende landhuisstijl. Naast motieven met krantenknipsels in vintagestijl, zijn in de kunst van Haase vaak tropische jungle- of dierenmotieven in gedempte kleuren zoals groen, blauw, roze of beige terug te zien.  Decoratieve en grote muurschilderingen zijn inmiddels haar favoriete genres.

Kubistika

De Berlijnse kunstenaar Kubistika by Boris Draschoff omschrijft zijn eigen werken als moderne kubussen. Daarom gebruik hij vooral geometrische vormen in combinatie met natuurlijke elementen. Hij volgt de letterlijke vertaling van het Griekse woord "caleidoscoop", wat "observatie van mooie vormen" betekent, en reduceert de thema's tot hun essentie. Vooral natuurlijke motieven zoals bladeren, planten, de zon en de maan worden op een minimalistische, vereenvoudigde wijze weergegeven. De visuele reductie en herstructurering van de inhoud helpen hem om tot de essentie te komen. Het resultaat: geometrische versies van bekende foto's en beroemde schilderijen.

Ziegenhorn

Sabrina Ziegenhorn ontwikkelde al in haar jeugd een voorliefde voor kunst. Haar werken zijn een mengeling van analoge tekens en de omgang met digitale media. Daarnaast speelt zij met kleuren, vormen en contrasten. Dankzij een dynamische en experimentele aanpak ontstaan bijzondere en unieke creaties in wisselwerking met de andere attributen. Meestal kiest ze voor speelse dier- en natuurmotieven, die zij meestal met de hand tekent en vervolgens digitaal bewerkt.

Strigel

Traditionele fotografie, aquarellen, digitale bewerkingstechnieken, typografie en illustratie vormen de belangrijkste bestanddelen van de stijl van Monika Strigel. Haar werken gaan over thema's als reislust en een positieve levenshouding. In haar gedetailleerde diertekeningen zijn ook humor, optimisme en vooral haar voorliefde voor de natuur, flora en fauna te zien. Al met al weerspiegelen haar designs verschillende gemoedstoestanden, die gebaseerd zijn op de verschillende reizen van de kunstenaar. Hierdoor zijn er in haar werken inspirerende motieven uit zowel Scandinavië als Zuid-Amerika te ontdekken. Strigel werkt met allerlei kleuren en penselen, tekent met pen en inkt, fotografeert de natuur en de flora en fauna, terwijl ze in haar abstracte en geometrische invloeden verenigt.

Atelier 47

De designs uit de categorie "Atelier 47" van A.S. Création worden gedefinieerd door de jarenlange ervaring in de behangindustrie en het hieruit voortvloeiende gevoel voor trends. Met de gelaagde picturale werelden van stedelijke en natuurlijke motieven als geometrische vormen ontstaan extravagante blikvangers in combinatie met creatief vernuft. De ongewone motieven vormen een indrukwekkende getuigenis van de creativiteit en het vakmanschap van de internationale ontwerpers. De werken interpreteren de moderne tijdgeest van de 21ste eeuw van de verschillende themawerelden op de meest individuele manier.


Collectie ARTist
Merk: Livingwalls
Looptijd: 2026
Materiaal: verschillende vliessoorten
Inhoud: 7 thema's/designers met in totaal 138 motieven
Bijzondere eigenschappen: moeilijk ontvlambaar, goed lichtbestendig, wasbestendig, milieuvriendelijk, droog aftrekbaar zonder resten

 

Persbericht "ARTist"

 

Inzicht in de "ARTist" collectie

- Bekijk collectie online

 

Ruimte-afbeelding van de Tapeten-collectie “ARTist”