Activeer Javascript om deze pagina in volledige omvang te kunnen gebruiken.

Drie foto's uit de behangcollectie Metropolis van Michalsky Living

MICHALSKY

 

METROPOLIS by MICHALSKY LIVING

“Ik houd van behang – het verbetert het woongevoel en maakt ruimtes mooier”, aldus de Berlijnse top-designer Michael Michalsky, die met de serie METROPOLIS by MICHALSKY LIVING vanaf september 2013 zijn eerste behangcollectie lanceert.

Nadat MICHALSKY LIVING al meerdere jaren succesvol gestart is met een sofa-collectie, wordt het portfolio nu uitgebreid met behangsoorten, die Michael Michalsky in samenwerking met A.S. Création heeft gemaakt.

“Ik houd van behang. Ze beïnvloeden de ruimte en maken deze mooier. Een mooi meubel blijft altijd een uniek stuk. Een gaaf behang verbetert het woongevoel en de situatie van de ruimte. En men kan behang aanraken. Als het een interessante structuur heeft of uit een bijzonder materiaal bestaat, veeg ik er met mijn hand overheen en dat maakt mij blij. Behang geeft onze huizen meer sfeer” – zo formuleert de Berlijnse designer Michael Michalsky het begin van zijn eerste behangcollectie, die in september 2013 in heel Duitsland wordt gelanceerd.

Michael Michalsky heeft de MICHALSKY LIVING vliesbehangcollectie in samenwerking met A.S. Création gemaakt. Net zoals de sofacollectie, die in de afgelopen jaren met veel succes gelanceerd is, hebben ook de behangsoorten het thema “Metropolis” en deze dragen stadsnamen zoals Palm Springs, Hong Kong, Las Vegas, London, Berlin en Honolulu. De patronen en kleurvarianten zijn kenmerkend voor het MICHALSKY-design: Strak en rechtlijnig vertegenwoordigen ze een urban, facetrijke stijl - tijdloos en stijlvol. Daarover Stefan Gauger, Hoofd Marketing van A.S. Création: “Wij zijn blij om samen met Michael Michalsky een spannend nieuw behangproject te kunnen presenteren. MICHALSKY breidt met zijn frisse designs ons productpalet op een fantastische manier uit”.

De behangcollectie MICHALSKY LIVING omvat bijna zestig varianten en is in de serie grafische, strepen, bloemen en uni/structuur onderverdeeld, die de wanden een nieuwe look geven. Zeer stijlvol zijn de designs met opvallende, grafische patronen, die het spel met donkere tonen zoals bruin, antraciet en prachtige grijstonen, evenals sterke zwart-wit-contrasten aangaan.
Naast de grafische patronen en strepen is er een seventies-geïnspireerde palmprint, en zijn er bloemenprints en uni's met microstructuur-patronen. Het kleurenpalet loopt van een scala witte tonen naar zacht roze, limoen en lavendel tot bruin- en grijstonen.

Voor de fotoshoot van de behangcollectie, welke Michael Michalsky samen met kinderen in een stadse omgeving weergeeft, heeft hij een grijs-violetgekleurd behang met labyrintpatroon uit de groep “Berlin” uitgekozen. Een ander motief toont hem voor een zwart-wit-grijs retrografisch patroon uit de serie “Hongkong”. “De stad, levensvreugde en een comfortabel, modern leven zijn de belangrijkste inspiraties van mijn lijn LIVING”, aldus Michael Michalsky.

En verder: “De collectie MICHALSKY LIVING is al heel lang een grote droom van mij. Een optimale uitbreiding van mijn creatieve werk en een perfecte uitbreiding voor de MICHALSKY-modecollectie”, verklaart de designer, die met zijn designbureau “MICHALSKY designLab” al opdrachten op het gebied van interieurontwerp voor bijv. Marriot Hotels heeft gerealiseerd.

De behangcollectie MICHALSKY LIVING is vanaf september 2013 in de vakhandel en bepaalde bouwmarkten verkrijgbaar.

 

Michael Michalsky is een van de meest invloedrijke modeontwerpers in Duitsland. Na posities als hoofd designer bij Levis en worldwide creative director bij Adidas begon hij in 2006 zijn eigen label “MICHALSKY” in Berlijn.
MICHALSKY ontwerpt voor het high-fashion-segment en combineert klassieke stijlen met streetwear-invloeden. Het resultaat overtuigt door
discrete luxe en de flair van de grote stad voor kosmopolitische klanten, die waarde hechten aan kwaliteit, traditie en actuele trends. Voor zijn collecties gebruikt Michael Michalsky altijd gemeenschappelijke thema's en vraagstellingen uit ons moderne leven.
Naast zijn werk als modeontwerper is Michael Michalsky ook als designer buiten het modegebied gevraagd. Hiervoor begon hij in 2009 het ontwerpbureau “MICHALSKY designLab” dat designopdrachten in productdesign, interieurontwerp en zakelijke mode realiseert. Tot zijn klanten kan hij bedrijven als Marriott Hotels, Sony, MCM, Afri Cola en nog vele anderen rekenen.

 

Collectie: Metropolis by Michalsky Living
Merk
: Livingwalls
Hoeveelheid behang
: 59 behangsoorten
Looptijd
: 2015
Materiaal
: Vlies


Kollektionsdeckel Metropolis by Michalsky Living
Raumbild 1 Tapetenkollektion Michalsky Living
Raumbild 2 Tapetenkollektion Michalsky Living
Raumbild 3 Tapetenkollektion Michalsky Living
Raumbild 4 Tapetenkollektion Michalsky Living
Raumbild 5 Tapetenkollektion Michalsky Living
Raumbild 6 Tapetenkollektion Michalsky Living