Activeer Javascript om deze pagina in volledige omvang te kunnen gebruiken.

Foto showroom van designer Lars Contzen / Expositie designmeubels

LARS CONTZEN

 

Lars Contzen

"Ik geloof in de kracht en toekomst van grafisch vormgegeven oppervlakken."

Lars Contzen, gediplomeerd kunstenaar, ontwikkelt behang, vloeren, meubels, shop- en ruimteconcepten voor internationale consumenten. "Decors drukken een levensgevoel uit" zegt hij en dat is een zeer positief punt voor de in Frankfurt geboren kunstenaar, want zijn behangdesigns creëren meestal een goed humeur. Samengestelde grafische ontwerpen met hoge eisen aan het design zijn karakteristiek voor Lars Contzen. Het kleurpalet van zijn collectie is jong, fris en markant. Zijn kenmerk is het decor "Le Pop", dat ontwikkeld is uit een bloemige, futuristische vormgeving, waarin gevarieerd wordt met verschillende perspectieven en grootten en het geeft een urban clubcultuur aan de ruimte.

In 2006 ontwierp Lars Contzen zijn eerste behangcollectie samen met A.S. Création. Zijn designs ontwerpt hij onafhankelijk van het materiaal. Om als behang te functioneren, worden zijn ontwerpen in nauwe samenwerking met de designer van A.S. Création naar het desbetreffende formaat overgedragen en er worden reliëfstructuren in verwerkt voor verbetering van het product.

Tot vandaag de dag zijn er al vijf behangcollecties van de designer Lars Contzen en A.S Création verschenen, die vaak het moderne leven, de tijdgeest van de digitale wereld en futuristische impulsen laten zien

Contzen 4
Met de vierde behangcollectie van de kunstenaar en designer Lars Contzen is een is een facetrijke, kunstige en tegelijkertijd zeer behaaglijke collectie ontstaan. Volgens zijn motto "Art, straight from the heart" ontwikkelt Lars Contzen behangdesigns in zijn duidelijk herkenbare handschrift. Daarbij laat hij zich inspireren door de natuur, techniek en de digitale wereld. De veelvoudige motieven van zijn collectie "Lars Contzen Four" zijn voor een deel handgetekend en voor een deel met de computer gemaakt. Markante tekeningen in 3D-optiek en bloemenpatronen maken van de wand een imposante wooncoulisse.

Contzen Martrics 
Lars Contzen verrast steeds weer met een ongewoon modern en stijlvol woongevoel. Dat is ook weer het geval bij zijn nieuwe collectie "Martrics", die opvalt door de grafische flockprints in pop-art-look. Ook deze keer is de kunstenaar en interieurontwerper trouw gebleven aan zijn motto "Art straight from the heart" en ontwierp een groot aantal grootse decoraties met een uniek ruimtelijk effect – die vaak pas bij een tweede keer goed kijken herkenbaar zijn.

 

Contzen 3
De derde collectie van Lars Contzen geeft pure levensvreugde en brengt wanden in beweging. De artistiek vormgegeven designs, waarbij grafische patronen worden gecombineerd met bloemornamenten, zijn zo divers als het moderne leven. Naast de aantrekkelijke vormen onderstreept ook de esthetiek aan kleuren het spannende stijl-statement.

 

 

 

colourcourage®
"colourcourage®" toont systematische kleurharmonieën en maakt op gedurfde wijze gebruik van kleuren. Een concept dat een revolutie teweegbrengt in de gekleurde wandvormgeving. De behangcollectie toont 24 pittige en zeer esthetische kleurtonen, die door een algemeen geldend modulair systeem tot harmonische kleurencombinaties worden gebundeld. Daarmee creëert "colourcourage®" zeer dimensionale, grafische decors in ruimtes - elke wand wordt een element van een groter design.

 


Contzen 2

De tweede collectie van Contzen omvat zes jonge en op lifestyle gerichte decors - van enorme cirkelvormen, de fijnste lijnen en ruiten tot barokpatronen en decors uit de moderne sprookjeswereld. Het kleurpalet toont het gehele aspect van moderne en zoete kleuren en straalt daarmee positieve energie uit.

 

 

  

 

Contzen Papers
Met Contzen Papers richtte Lars Contzen zich bewust op papierbehang, waarop hij zijn jonge en frisse designs presenteert.

 

 

 

 

Contzen 1
De artistiek ontworpen design uit de eerste behangcollectie van Contzen bestaan uit bloemige, futuristische vormen, Aziatisch geïnspireerde designs met lineaire composities, een fantastische plantenwereld en decors uit fijne lijnen.