Activeer Javascript om deze pagina in volledige omvang te kunnen gebruiken.

MICHALSKY

 

Interview met Michael Michalsky

1) Waar haalt u uw inspiratie vandaan?

Mijn inspiratiebronnen zijn bovenal muziek, kunst en de jeugdcultuur. Ik kijk graag hoe mensen in de grote steden van deze wereld leven en hoe zij hun privéomgeving vormgeven. Daaruit haal ik mijn ideeën voor nieuwe designs.

 

2) Waarom is Michael Michalsky geïnteresseerd in behangontwerpen?

Behang is weer in opkomst en ikzelf vind behang altijd erg mooi. Materiaal of papier met een patroon en kleur aan de wand plakken, maakt de ruimte vriendelijker en sfeervoller. Men krijgt zo een heel andere en aangenamere ambiance. Lege, witte wanden vragen om verfraaiing door behang.

 

3) Hoe past behang bij de rest van de mode-/designwereld van MICHALSKY?

Alle producten van mijn serie MICHALSKY LIVING zijn onder het thema "METROPOLIS" samengebracht. Het behang, tapijt, de banken en ook het tafelgerei. Het gaat erom dat mensen zich thuis goed kunnen voelen. De artistieke samensmelting vormt de MICHALSKY-designtaal.

 

4) Welke tendensen/trends ziet u momenteel voor het thema Living?

Het wordt weer gezelliger en huiselijker. Ons levensritme is in de laatste 10 jaar door Facebook, mobiele apparaten, sociale netwerken, etc. enorm versneld. De bewerkingstechniek in films en TV-series is aanzienlijk sneller geworden. Daarom creëren mensen thuis een rustpunt en zo maken zij hun woningen warmer en huiselijker. Onthaasting is hier het sleutelwoord. Dit komt tot uiting bij de behangontwerpen, zoals door de grote patronen in Colour-Block-optiek of bloemelementen met structuur. Ook grijs en non-colours spelen een grote rol.

 

5) Wat heeft u tot uw behangontwerpen geïnspireerd?

Ik heb uitvoerig gesproken met de experts van A.S. Création en de actuele behangtrends besproken. Bijvoorbeeld welke materialen de mensen bij behang prefereren. Dat heb ik gecombineerd met de kleuren en patronen, die ik destijds bij mijn werk in het modeontwerp als zeer trendy en modern ontdekte.

 

6) Wat vind u persoonlijk van het product behang?

Ik vind behang gaaf. Niet alleen omdat men ernaar kan kijken en er de ruimte mee kan veranderen, maar ook omdat je het aan kunt raken. Als een behang een interessante structuur heeft, raak ik het graag aan.

 

7) Hoe ziet de inrichting van Michael Michalsky eruit?

Mijn inrichtingsstijl kun je omschrijven als stijlmix van de tijdperken, omdat ik verschillende meubels en kunst met elkaar combineer. Omdat ik veel ruimte voor mijn kunst en boeken nodig heb, gebruik ik persoonlijk meer non-colours. Bovendien leef ik ook zeer ontspannen, my home is my castle, zou je kunnen zeggen. Muziek, wijn en goed eten met vrienden. Of gewoon op de bank met een goed boek. Dat is heerlijk. Precies zoals men in een snelle stad als Berlijn leeft.

 

8) Welke behangserie is uw persoonlijke favoriet?

De serie London is mijn persoonlijke favoriet, ook al vind ik het heel lastig om te kiezen. Alle modellen zijn gaaf, anders had ik ze niet ontworpen...(lacht).