Activeer Javascript om deze pagina in volledige omvang te kunnen gebruiken.

Fotografía histórica de la técnica de impresión. Catálogos de 1977

GESCHIEDENIS

 
2022
2022 - Wijziging in de Raad van Bestuur

Daniel Barth, CEO van A.S. Création Tapeten AG sinds 19 november 2018 en verantwoordelijk voor strategie, verkoop en marketing, zal het bedrijf per 28 februari 2022 verlaten. De heer Krämer zal de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur op zich nemen en verantwoordelijk zijn voor Verkoop en Marketing. Foto: v.l.n.r.: Maik Krämer, Antonios Suskas

2021 - Nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen

Tijdens de digitale Algemene Vergadering van dit jaar op 6 mei 2021 werd bij A.S. Création Tapeten AG een nieuwe Raad van Commissarissen gekozen. Vanaf nu heten wij ook onze nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht, de heer Jörn Kämper, van harte welkom.

2020 – Wijziging in de Raad van Bestuur

Roland Bantel, die sinds 1 april 2015 lid was van de Raad van Bestuur van A.S. Création Tapeten AG en verantwoordelijk was voor Sales en Marketing, heeft het bedrijf per 31 maart 2020 verlaten. CEO Daniel Barth neemt de verantwoordelijkheid voor de verkoop en marketing op zich. Foto: v.l.n.r.: Maik Krämer, Antonios Suskas, Daniel Barth

2020
2019 - Nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen

De heer Jürgen Schneider, voorzitter van de raad van commissarissen, neemt op de aandeelhoudersvergadering van 2019 afscheid van alle medewerkers en aandeelhouders. Wij wensen hem al het goede voor de toekomst, en heten de heer Jochen Müller nu van harte welkom als nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen.

2019 - Metropolitan Stories

Op de beurs Heimtextil 2019 wordt de nieuwe campagne “Metropolitan stories” gepresenteerd. Zes Europese wereldsteden - elk uniek in zijn soort. Zes merkbelevingen - ieder met zijn eigen, persoonlijke historie. Met elkaar verbonden door hun exclusieve stijl, hun smaakvolle design en hun moderne en authentieke nonchalance in leven en wonen.

2018 - Nieuwe hoofd management

De raad van bestuur is met ons nieuwe hoofd management met een lid uitgebreid. We heten de heer Daniel Barth vanaf 19 november hartelijk welkom in het team van A.S. Création.

2018 - Designdschungel 2

Na het succes van de eerste Designdschungel-collectie pakt blogster Laura Noltemeyer uit met een tweede behangcollectie. Mozaïeken, geometrische decors en wandoutfits in Bohemian-Style, in stijlvol zwart, wit, goud, zilver en koper, maar ook in zachte mint en roze tinten geven de collectie een persoonlijke stijl en een onmiskenbare nonchalante elegantie.

2018 - German Brand Award '18

De campagne “A.S. Création Neue Bude 2.0” krijgt de German Brand Award 2018 in de categorie “Interior & Living”

2018 - Nieuwe logo

Op de aandeelhoudersvergadering van 2018 wordt het nieuwe logo van A.S. Création Tapeten AG gepresenteerd.

2018 - walls by patel

Expressieve muurschilderingen spelen nu een hoofdrol op wanden. De ontwerpers Kathrin en Mark Patel van "walls by Patel" willen met de uiterst hoogwaardige en edele digitale prints een presentatieoppervlak creëren. De meer dan 200 ontwerpen wekken een bijna driedimensionale indruk en fascineren door hun ongelooflijke effecten.

2018 - Profitex

Gespecialiseerde vakmensen opgelet: Het nieuwe merk "PROFITEX" van A.S. Création biedt in de toekomst een uitgebreide service aan met een "zorgeloos totaalpakket" voor de vakhandels. U kunt rekenen op uitgebreide trainingen en certificeringen en verkoopondersteunende diensten en adviesdiensten. Deelname aan dit programma is uitsluitend bestemd voor in PROFITEX gespecialiseerde bedrijven.

2018 - Neue Bude 2.0

A.S. Création begint het jaar met de "Neue Bude 2.0"-campagne en baart opzien met tv-commercials, reclameposters etc. Samen met de personages Tibo, Marie, Carlos en Klara kunt u nu uw wandproject 2018 starten en u onderdompelen in de creatieve en diverse wereld van behang. Behang is mode. Behang is design. En dat natuurlijk in de allerbeste, duurzame kwaliteit. Made in Germany by A.S Création.

2017 - Heimtextil 2017 meets AP Diners

Met het merk Architects Paper in de stijl van een "American diner" tijdens de vakbeurs Heimtextil 2017 liet A.S. Création opnieuw zien wat er mogelijk is met reproductietechnologie en behang. De juryleden van de German Brand Award 2017 nomineren het beursoptreden van het premium- en objectmerk Architects Paper tijdens de Heimtextil 2017 in de categorie "Excellence in Brand Strategy, Management and Creation".

2017 - Designbook2019

In samenwerking met Studio Baan creëert A.S. Création het "DESIGNBOOK2019" met trendvisies als basis en ondersteuning voor iedereen die betrokken is bij "mode aan de wand" en verantwoordelijk is voor productassortimenten. De juryleden van de German Brand Award 2017 nomineren het "DESIGNBOOK2019" in de categorie "Industry Excellence in Branding".

2017 - Merklicentie voor Mac Stopa

De succesvolle Poolse ontwerper en architect Mac Stopa creërt samen met A.S. Création zijn eerste behangcollectie "Harmony in Motion by Mac Stopa" en bewijst daarmee dat geometrie allesbehalve saai is.

2017 - Merklicentie voor Designdschungel door Laura N.

Tijdens de vakbeurs Heimtextil 2017 presenteert Laura Noltemeyer, die een blog bijhoudt over design, mode en lifestyle, haar eerste behangcollectie "Designdschungel by Laura N.", die ze samen met A.S. Création heeft geproduceerd.

2016 - Tapetenwechsel

Met "Tapetenwechsel" verschijnt in samenwerking met studenten van de faculteit Design en Kunst van de Bergischen Universität Wuppertal (Duitsland) de eerste editie van het volledig vernieuwde leerboek van A.S. Création Tapetenstiftung voor schilders en vernissers, visual marketing-designers en interieurarchitecten.

2016 - TapetenAkademie

De door A.S. Création opgerichte TapetenAkademie start met de eerste opleiding tot "Deskundig behangadviseur (IHK)" en biedt nu de mogelijkheid tot bijscholing aan de hand van exclusieve certificeringstrainingen professionele kwalificaties te behalen.

2016 - German Design Award voor Metropolis door MICHALSKY LIVING

MICHALSKY LIVING, het bekende interieurmerk van de Duitse sterontwerper Michael Michalsky, wint de German Design Award gewonnen voor de in samenwerking met A.S. Création ontwikkelde behangcollectie "METROPOLIS".

2016 - Blog stagiaires

Van stagiaires voor stagiaires - het idee voor een stagiaireblog werd ontwikkeld in het kader van een marketingproject van de industriële koopmannen uit het derde leerjaar. Het is opgezet als platform voor alle geïnteresseerde leerlingen en laat zien welke opleidingsmogelijkheden A.S. Création aanbiedt. In de blogartikelen worden het dagelijkse leven van de stagiaires beschreven en hebben tot doel de voordelen van de opleiding te laten zien.

2016 - TBS App

Wir möchten unseren Handelspartnern bestmögliche Unterstützung bei der Beratung für unsere Produkte bieten und haben hierfür die App „TBS by A.S. Création“ programmiert.

2016 - Nieuwe beursstand voor Architects Paper

Digitale topprestaties: twee vliegen in één klap. Dit jaar tijdens de beurs Heimtextil, de grootste beurs ter wereld voor huishoudtextiel in Frankfurt, alsmede op de beurs Farbe in München, ontwikkelde het creatieve team van A.S. een reproductie van de hal 32 van de expositieruimte in Gummersbach, en liet daarmee zien wat er met reproductietechniek en behang allemaal mogelijk is.

2015 - Nieuwe beursstand voor Architects Paper

In een nieuwe expositieruimte (hal 3.1| stand D92) en een nieuw design presenteert Architects Paper met innovatieve product-highlichts, zoals de Acoustic Pads, digitale drukken van Volkswagen en het overstrijkbare behang Pigment op de Heimtextil in Frankfurt.

2015 - Magnetic Acoustic Pads AP

De nieuwe Acoustic Pads dienen voor geluidsabsorptie. Dankzij de ruitvormige pads, die probleemloos op het behang MAGNETIC uit de collectie "AP 1000 - Design by Porsche Design Studio" passen, kunnen in problematische omgevingen direct helpen, zonder dat volledige ombouw nodig is.

2015 - AIT-prijs Heimtextil

Al voor de zesde keer bepaalden ongeveer 30 AIT Trendscouts op de Heimtextiel de nieuwste branchetrends. De collectie "MOVE YOUR WALLS" werd voor deze prijs genomineerd. Architects Paper won de AIT-prijs voor zijn lichtbehang.

2015 - De nieuwe aanmelding voor dealers

In het nieuwe design voor aanmelding van klanten is nu een optimale en snelle begeleiding mogelijk. U kunt eenvoudig uw bestellingen inzien en online door de collecties bladeren.

2015 - Volkswagen

Nostalgisch en absoluut trendy: Architects Paper presenteert de eerste digitale drukken van historische volkswagenmotieven, zoals bijv. de WV Kever of Bulli.

2015 - Sjabloonkaarten Light

Smart, compact en flexibel: de nieuwe handige behangcollecties komen op de markt. Behangboeken in formaat B:27 cm x H:25 cm vereenvoudigt het transport en de omgang en biet nu het verkleinde formaat aan de hele behangwereld aan.

2014 - Trendtower voor actuele woontrends

De nieuwe trendtower uit het A.S. Création systeemprogramma combineert plaatsbesparende warenpresentatie met indrukwekkende productpresentatie op het kleinste oppervlak.

2014 - DEKORA NATUR

Voor de zesde editie van de succesklassieker "Dekora Natur" staan voor het eerst de Azubi's van A.S. Création voor de camera. Bovendien blinken de succesvolle, decoratieve behangsoorten nu ook uit door een slim verkoopconcept.

2014 - Aisslinger merklicentie

De gerenommeerde product- & interieurdesigner Werner Aisslinger creëerde samen met A.S. Création zijn eerste wandbekleding. De collectie van Aisslinger viert zijn première in het vormgegeven designhotel 25hours Bikini Berlin.

2014 - pop.up Panel magnetic

Prikwanden behoren tot het verleden. Of het nu in champagne, zilver, goud, koper of zwart gaat - de panelen bieden veel gebruiksmogelijkheden en kunnen in een handomdraai aan de wand worden aangebracht.

2014 - Djooz merklicentie

Het Nederlandse lifestyle-label ontwikkelt samen met A.S. Création zijn eerste behangcollectie "DJOOZ".

2014 - 40-jarige bedrijfsjubileum

De A.S. Création-familiedag: A.S. Création viert met alle medewerkers en hun familie het 40-jarige bedrijfsjubileum op de standplaats in Gummersbach / Derschlag.

2014 - Mobile Shopping Tool

A.S. Création Tapeten presenteert een nieuwe tool - de mobiele winkeltool -, waarmee hun dealers in hun naam online behang aan de eindgebruiker kunnen verkopen. Het assortiment en de prijs wordt vastgelegd door de dealer, die de afwikkeling overneemt van A.S. Création.

2014 - NAF NAF

Geïnspireerd door Prêt-à-porter en winkeldecors uit de wereld van de modelabels start NAF NAF met Lutèce, zijn eerste behangcollectie onder dit label.

2014 - Winkelbouwconcept Just Brands

Het succesvolle winkelbouwconcept uit de conceptwinkel livingwalls wordt met een serie innovatieve en modulaire oplossingen uitgebreid. Hierbij staat de nieuwe, speciaal voor de interactieve POS ontwikkelde rollenmodule JUST BRANDS centraal, die afzonderlijke rollen onder de verschillende designlabels presenteert en deze kunnen naar wens van productinformatie of QR-codekoppelingen worden voorzien

2014 - RAFFI: speciale presentatie

In oktober van het afgelopen jaar presenteerde de designercollectie RAFFI zijn zelfontwikkelde winkelbouwconcept voor het label, evenals andere productgroepen zoals tapijten, stoffen en deurmatten als volledig concept op een speciale presentatie op de beursstand van A.S. Création.

2014 - AP Pigment

Heimtextil - AP-Pigment viert op de Heimtextil 2014 zijn première. Het innovatieve, overschilderbare vliesbehang wordt op een speciaal oppervlak van 40 m2 in Frankfurt gepresenteerd. Gebruikspresentaties en productpatronen met geraffineerde kleurspelingen lokken vele bezoekers, maar ook de vakpers. En AP-Pigment wint: het internationale vaktijdschrift AIT kiest de serie COLORTEC als dé innovatie van de Heimtextil 2014.

2013 - pop.up Panel

Een nieuwe look in een handomdraai met het nieuwe product "pop.up-panel". De zelfklevende deco-panelen bieden veelzijdige gebruiksmogelijkheden aan wanden, deuren of kasten.

2013 - RAFFI merklicentie

Maarten Vrolijk presenteert zijn eerste behangcollectie met A.S. Création onder het label RAFFI. Bovendien zijn naast behangsoorten ook stoffen verkrijgbaar in de weelderige designtaal van de Nederlandse ontwerper.

2013 - MICHALSKY LIVING merklicentie

De marktlancering van de behangcollectie METROPOLIS, die door de Duitse modeontwerper Michael Michalsky is ontworpen, begint.

2013 - A.S. Création-aandeel

Op 29 juli wordt het A.S. Création-aandeel van toonderaandeel omgezet naar naamaandeel. Sindsdien heeft het A.S. Création-aandeel het internationale waardepapiernummer DE000A1TNN5 en het beurssymbool "ACWN".

2013 - Nieuwe Hoofd Productie en Logistiek

De heer Antonios Suskas begint op 1 april als het nieuwe Hoofd Productie en Logistiek bij A.S. Création Tapeten AG.

Bild: f. l. t. r.: Antonios Suskas, Jörn Kämper, Maik-Holger Krämer

2013 - Relaunch Corporate Website

De volledig nieuwe startpagina www.as-creation.de komt online en is in acht talen opvraagbaar. Het frisse design van de nieuwe website nodigt uit om de collecties en bedrijfsinformatie te verkennen.

2013 - VERSACE-behangcollectie

Op de Heimtextil-jaarbeurs in Frankfurt presenteert A.S. Création een nieuwe mijlpaal: de eerste VERSACE-behangcollectie.

2012 - Deur 2.0

De tijd van saaie deuren is voorbij. Met Deur 2.0 bestaat nu de oplossing voor een frisse wind door de kleurloze deurbladen. 30 expressieve motieven, van zwaar eiken deur tot wijnkelder, zijn beschikbaar in een fotorealistische kwaliteit.

2012 - Livingwalls Wallpaper Store Cologne

Vanaf 21 juni 2012 presenteert eigenaar en directeur Mike Eichmüller meer dan 5000 actuele behangsoorten in zijn livingwalls Wallpaper Store Cologne. Het Flagshipstore-concept van A.S. Création wordt op 90 m2 in de Pfeilstrasse in Keulen gerealiseerd door de firma Eichmüller.

2012 - AP 1000 – Design by Porsche Design Studio

Innovatief, puristisch, tijdloos: de eerste behangontwerpen uit de Porsche-Design Studio dragen een unieke signatuur in de collectie AP 1000 van Architects Paper.

2012 - LED Wallpaper - Ingo Maurer by Architects Paper

Architects Paper ontwikkelt in samenwerking met Ingo Maurer een LED-behang, dat een modern lichtdesign op de wand brengt. De jury van de German Design Council onderscheidt deze geheel nieuwe soort wandbedekking met de Interior Innovation Award 2012. Galileo, het wetenschapsprogramma op ProSieben met Aiman Abdallah en Stefan Gödde, bericht in maart 2012 over LED Wallpaper - Ingo Maurer by Architects Paper.

2011 - Winkelconcept

A.S. Création introduceert op haar hoofdvestiging in Gummersbach met de livingwalls Flagship-Store een volledig nieuw marketingconcept voor behangspeciaalzaken. Behang wordt als mode- en lifestyleproduct gepresenteerd. Passend daarbij verschijnt er een behang-lifestylecatalogus, met foto’s die doen denken aan een fotoshoot voor damesmode.

2011 - Hernieuwde deelname aan de jaarbeurs

Op de Heimtextil-jaarbeurs in Frankfurt presenteert A.S. Création zich met een compleet nieuwe beursstand. Samen met Indes Fuggerhaus en Lutece worden daar alle nieuwe trends voor behang en decoratiestoffen gepresenteerd.

2011 - App voor de behangwinkel

A.S. Création presenteert de eerste behang-app, waarmee de consument via de iPad kan laten informeren over de nieuwste inrichtings- en lifestyletrends.

2011 - Ingebruikname van een extra digitale drukpers

Het afgelopen jaar is de collectie XXLwallpaper, die digitaal wordt gedrukt en een geheel nieuwe en zeer individuele wijze van wandvormgeving is, erg goed ontvangen door onze klanten. Daarom hebben wij in Bomig een extra digitale drukpers in gebruik genomen.

2011 - Jette Joop

A.S. Création presenteert de eerste behangcollectie van ontwerpster Jette Joop.

2010 - Brigitte-licentie

Onder het licentiemerk van BRIGITTE, een van het grootste en succesvolste vrouwenblad, ontwikkelde A.S. Création in samenwerking een hoogwaardige collectie, die speciaal op een mode- en textielbewuste vrouwelijke doelgroep is toegesneden.

2010 - Behangbestelwinkel 2.0

A.S. Création presenteert de eerste complete software-update voor de behangbestelwinkel (touchscreen). In vergelijking tot de eerste versie zijn er in versie 2.0 vele verbeteringen geïntegreerd. De gebruikershandleiding is duidelijk eenvoudiger geworden.

2010 - Digitale druk

Nieuwe dimensies, nieuwe perspectieven: beperkingen door vaste behangpatronen behoren tot het verleden. Alle ideeën, die niet met de traditionele zeefdruk- en diepdruktechnieken gerealiseerd kunnen worden, lost A.S. Création nu op met de digitale druk. Om te beginnen heeft de digitale druk van A.S. Création 120 motieven in de aanbieding, die spectaculaire wandbekleding mogelijk maken.

2010 - Behangwinkel 2.0

Het concept van de online behangwinkel is vernieuwd. Het design en de structuur zijn gebruiksvriendelijker gemaakt. De behangsoorten zijn staand afgebeeld om de voorbeelden beter te laten uitkomen. Bovendien is het bestelproces vereenvoudigd en zijn de betalingsmogelijkheden uitgebreid. Geheel nieuw is het merk XXLwallpaper met groot motiefbehang. De consument kan hier uit beschikbare motieven kiezen of zijn eigen motief uploaden en visualiseren.

2010 - Daniel Hechter

A.S. Création heeft met het modemerk Daniel Hechter een hoogwaardige collectie ontwikkeld, die door haar eenvoud en modieuze tinten accenten plaatst. Door het samenspel van lichte en donkere kleuren krijgt elke ruimte een moderne en aangename uitstraling.

2010
2009 - Behangbestelwinkel

A.S. Création heeft een innovatieve verkooptool voor de handel ontwikkeld: de eerste intuïtieve behangbestelwinkel, een aantrekkelijke POS-adviesmodule met een groot bedieningsscherm en de modernste touchscreen-functies als centraal element. Hier kan de verkoper samen met de consument uit circa 2500 soorten behang de persoonlijke behangwensen vaststellen met verschillende zoekfuncties. Vervolgens kunnen deze visueel worden weergegeven in een interieurstijl naar keuze.

2008 - Architects Paper

Met het merk Architects Paper heeft A.S. Création een nieuw ondernemingsgebied in het leven geroepen. Hier worden innovatieve, exclusieve wandoplossingen verwezenlijkt, die zich vooral richten op architecten / binnenhuisarchitecten, designers / stylisten en creatieve interieurontwerpers en planners. Het grootste deel van de collectie wordt vervaardigd volgens hoogwaardige, speciale procedures. Met de producten van Architects Paper kunnen volledig nieuwe ruimteconcepten en - sferen worden gecreëerd.

2008 - Samenwerking met Hadi Teherani

Onder het nieuwe label "ARCHITECTS PAPER" presenteert A.S. Création de eerste architectencollectie. Deze hoogwaardige vliescollectie is ontwikkeld door HADI TEHERANI, die als een van de bekendste Duitse architecten voor het eerst een behangcollectie met afgestemde stoffen en wandvormgevingselementen (scheidingswandmodule Shadow) heeft gecreëerd.

2008 - Oprichting van de coöperatie OOO A.S. & Palitra

A.S. Création en Kof Palitra, de leidende Russische behangfabrikant, richten de coöperatie OOO A.S. & Palitra op. Deze Joint Venture zal in Rusland hoogwaardig behang voor de Oost-Europese markt gaan produceren.

2008 - Aankoop van behanggroothandels

A.S Création koopt de meerderheid in MCF Investissement SA en SCE SA, de twee leidende Franse behanggroothandels. Daarmee versterkt A.S. Création zijn eigen positie op de belangrijke Franse behangmarkt.

2007 - Lancering van tapetenshop.de

In augustus 2007 start het eerste online platform van A.S. Création, dat de consument niet alleen een groot productaanbod en een serviceportaal biedt, maar ook de mogelijke om het behang van A.S. direct online te bestellen via een van onze handelspartners. Op de startpagina verschijnen zwol de Behangexplorer - een van de omvangrijkste online behangzoekmachines ter wereld - als de Showroom en de "Styleguide" als behangadviseur.

2007 - ZEN - modulaire designcollectie

Met ZEN presenteert A.S. Création een hoogwaardige vliescollectie in exclusieve kleuren. De innovatie: alle behangsoorten kunnen modulair met elkaar worden gecombineerd, en door de verschillende verschuivingsmogelijkheden zijn de combinatiemogelijkheden onbeperkt. Zo ontstaan er vele verschillende wandcomposities die een unieke, persoonlijke en bijzonder hoogwaardige indruk maken.

2007 - A.S. presenteert de LARS CONTZEN-collectie

Exclusief voor A.S. Création heeft de kunstenaar Lars Contzen zijn eerste behangcollectie ontwikkeld, met motieven en kleuren die een echt levensgevoel uitdrukken. Lars Contzen, geboren in 1970, woont en werkt in Hanau bij Frankfurt. Daar ontwikkelt de gediplomeerde kunstenaar behang, vloeren, meubels, shop- en ruimteconcepten voor internationale consumenten. De "Contzentrade Showroom" bij Frankfurt laat het Contzen-design aan de hele wereld zien.

2006 - Beste leveringsservice

A.S. Creátion ontvangt van de lezeressen en lezers van het vaktijdschrift EURODECOR voor de tweede maal de prijs voor de beste leveringsservice van de branche in 2005.

2006 - Nieuwe lancering van de nieuwe website

Vanaf januari is de nieuw ontworpen website te zien, die met veel nieuwe functies is uitgebreid. Zo kan men bijv. in de "Styleguide Behang" zijn persoonlijke woonstijl vinden of met Andy Rolle, het eerste online Jump & Run-spel van de behangbranche, een nieuw behangrecord vestigen.

2005 - De Styleguide Behang

In samenwerking met de RAT FÜR FORMGEBUNG (Raad voor Vormgeving) in Frankfurt ontwikkelde A.S. Création de Styleguide Behang, een instrument waarmee de consument via een eenvoudige analyse zijn individuele, bij zijn woonstijl passende behangsoort kan vinden in het grote A.S.-assortiment.

2005 - Meistervlies - Behangen in recordtijd

Vliesbehang wordt steeds populairder. Daarom heeft A.S. Création zich geconcentreerd op een reclamecampagne voor vliesbehang: MEISTERVLIES - Behangen in recordtijd Grote affiches en publieksreclames met unieke motieven maken reclame voor de eenvoudige en snelle verwerking van MEISTERVLIES-behang.

2005 - Farbe Keulen

Op Farbe in Keulen, de schildersvakbeurs in Keulen, introduceerde A.S. Création voor het eerst "MEISTERVLIES - Behangen in recordtijd". Trouw aan dit motto werd hier het eerste wereldkampioenschap onder leiding van TV-presentator Ulli Potofski gehouden. Verbazingwekkende behangtijden en extravagante vormgevingsideeën waren het resultaat en bewezen het eens te meer: 'Meistervlies - Behangen in recordtijd'.

2005 - Leverancier van het jaar

De Duitse firma toom BauMarkt GmbH heeft A.S. Création Tapeten AG al direct in hun eerste samenwerkingsjaar onderscheiden met de TOOM BAUMARKT LEVERANCIERSPRIJS 2005 voor "uitstekende prestaties". 12/2005

2004 - Nieuwe gemeenschappelijke reclamecampagne van VDT

Een breed opgezette nieuwe campagne voor het behang wordt door VDT gestart: Bioscoopreclames en City-Light-posters tonen de boodschap: "Behang maakt van wanden een thuis."

2004 - De retrogolf doet zijn intrede

A.S. Création viert met de collectie RETRO VISION een comeback van het jaren 70-behang aan de "wand". Een groot consumentenpakket met banners, kaarten e.d. wordt op de markt gebracht. Retro Vision heeft ook invloed op het medialandschap: o.a. worden locaties voor DSDS (RTL) uitgerust of thema-cafés kunstzinnig ingericht.

2004 - Aankoop van behanggroothandels

Aankoop van drie behanggroothandels: in Frankrijk (P.P.S.E. en Edirama) en in Nederland (Wandvisie). P.P.S.E. SA en Edirama SA worden gewijzigd in A.S. Création (France) SA en Wandvisie in A.S. Création (NL) B.V.

2003 - Capaciteitsuitbreiding in Wiehl-Bomig

Hernieuwde capaciteitsuitbreiding in Wiehl-Bomig door de ingebruikname van een 10-kleuren zeefdruk-diepdruk combinatie-installatie. Afsluiting van het herstructureringsprogramma op het gebied van decoratiestoffen.

2003 - Branche decoratiematerialen

Afsluiting van het herstructureringsprogramma op het gebied van decoratiestoffen

2002 - Testimonial Senta Berger

A.S. Création start een nieuwe reclamecampagne met de Testimonial Senta Berger, om de derde collectie van het merk livingwalls te promoten.

2001 - Hoofdsponsor 1e FC Köln

A.S. Création adverteert grootschalig met reclame bij het 1e van FC Köln

2001 - Overname van textielgroothandel FUGGERHAUS

Op 1 september neemt A.S. Création de naamrechten en de onderneming van de traditionele textielgroothandel FUGGERHAUS over en breidt daarmee zijn marktpositie op het gebied van decoratiestoffen uit.

2001 - Rick Mulligan

Woningontwerp met sterontwerper Rick Mulligan in het ZDF-programma "Volle Kanne Susanne".

2001 - livingwalls

In het voorjaar wordt het nieuwe, moderne merk livingwalls voor het middelste en hogere marktsegment gepresenteerd.

2000 - Behangexplorer

Onder www.as-creation.de wordt voor het eerst de zogenaamde behangexplorer gebruikt, waarmee de eindgebruiker zijn persoonlijke favorieten uit de collectie kan kiezen.

2000 - Indes Wohntextil GmbH verhuist

De dochteronderneming Indes Wohntextil GmbH verhuist van Lemgo naar Gummersbach-Derschlag.

2000 - TV-reclame

TV-reclame met Senta Berger op ARD, ZDF en Pro7

2000 - A.S. Création-behangvereniging

Jürgen Schneider richt de A.S. Création-behangstichting op.

2000
1999 - Capaciteitsuitbreiding

Capaciteitsuitbreiding in Wiehl-Bomig met ongeveer 50%

1999 - Grote brand

Grote brand bij het voorraadmagazijn in Gummersbach-Derschlag

1998 - Beursgang

Omzetting in een AG en beursgang

1998 - Senta Berger & Rosi Mittermaier

Consumentencampagne in Duitsland (radio en aanplakbiljetten) met Senta Berger en Rosi Mittermaier

1998 - Overname Borges

Overname van de concurrent Borges (Asset-Deal)

1998 - Financiële crisis

Financiële crisis in Rusland

1997 - Overname van de textielgroothandel Indes Wohntextil

Overname van de textielgroothandel en oprichting van de dochteronderneming A.S. Création (UK) Ltd.

1996 - Tweede vestiging

Ingebruikname van de tweede vestiging in Wiehl-Bomig

1996 - Luigi Colani

Luigi Colani ontwerpt behang voor A.S. Création

1994 - Bouwstart van de nieuwe fabriek

Bouwstart van de nieuwe fabriek in Wiehl-Bomig

1993 - Karl Lagerfeld

A.S. presenteert de behangcollectie van Karl Lagerfeld.

1991 - Eerste Oost-Europese samenwerking

Door de politieke en economische opening van Oost-Europa worden de eerste samenwerkingen gestart.

1990 - Management-Buy-Out

Management-Buy-Out door F.-J. Schneider en 3i Duitsland

1990 - Eenwording

De Duitse eenwording biedt een grotere markt aan de gehele branche.

1990
1987 - Stijgend aantal medewerkers

Het aantal medewerkers staat op 280

1984 - Exportactiviteiten

Start van de directe exportactiviteiten

1983 - Bouw van het magazijn

Breedte van het assortiment en de omvang nemen toe. Dit leidt in 1983 tot de bouw van een magazijn met 3.600 plaatsen.

1983 - Heimtextil-jaarbeurs

Eerste deelname aan de Heimtextil-jaarbeurs in Frankfurt.

1983 - Eerste computer-werkplaats

Eerste computer-werkplaats

1982 - „New Look“

De "witte golf", vooral met de elegante collectie "New Look" van Elsbeth Kupferoth, is het verkoopsucces van 1982.

1980
1975 - Diepdruk

Ingebruikname van de eerste diepdrukmachine

1974 - Oprichting van de onderneming

Oprichting van A.S. Création met 4 medewerkers

1974