Activeer Javascript om deze pagina in volledige omvang te kunnen gebruiken.

 

Productieveiligheid en milieubescherming

De productie van alle door A.S. Création vervaardigde behangsoorten liggen de overeenkomstige geldige EN- resp DIN-normen ten gronde - daarmee wordt voldaan aan de wettelijke bepalingen. Zo dragen bijvoorbeeld alle door A.S. Création vervaardigde behangsoorten conform EN 15102 een gekwalificeerd CE-kernmerk. Zo wordt vastgelegd, dat de behangsoorten van A.S. Création voldoen aan de door de EU-gedefinieerde criteria betreffende materiaalgedrag bij brand. Na een Franse verordening moeten sinds 1 januari 2012 alle in het interieur gebruikte bouwproducten, bodem- en wandbedekking, evenals verven en lak voorzien zijn van hun emissieklasse. Na de analyseresultaten van een geaccrediteerd testlaboratorium voldoen alle behangsoorten van A.S. Création aan de grenswaarden van de laagste emissieklasse "A+" en zijn overeenkomstig gemarkeerd. Naast het voldoen aan de wettelijke bepalingen biedt A.S. Création zijn klanten nog een andere zekerheid: De behangsoorten van A.S. Création voldoen aan de strengere eisen van de productgemeenschap voor behang e. V., die in de RAL-GZ-479 zijn gedocumenteerd. Het naleven van de norm wordt regelmatig via monsters door het gerenommeerde, internationale Fraunhofer-Gesellschaft gecontroleerd.

Vanwege de milieubescherming en de duurzaamheid die hierop volgt, worden bij A.S. Création op het gebied van diepdruk alleen op water/gebaseerde verven gebruikt. Als verwijderaar gebruikt A.S. Création uitsluitend FSC®-gecertificeerd behang en vezelvlies, zodat alle behangrollen die door A.S. Création worden geproduceerd ook het FSC®-zegel dragen. Het FSC® (Forest Stewardship Council) is in 1993 opgericht en is een niet-statelijke organisatie zonder winstoogmerk, die zich inzet voor een milieuvriendelijk, sociaal en economisch verantwoord beheer van de bossen op de aarde. Zo kan de consument aan het FSC®-zegel herkennen dat er voor de vervaardiging van het desbetreffende product uitsluitend hout is gebruikt dat afkomstig is uit een verantwoordelijk en duurzaam bosbeheer.

Ook bij de investeringen houdt A.S. Création rekening met de goede omgang met natuurlijke bronnen. Zulke investeringen, die nodig zijn, hebben direct betrekking op milieubescherming, om te voldoen aan de verscherpte wettelijke en toepasselijke bepalingen. Bovendien dragen ook moderniseringsinvesteringen bij aan de milieubescherming. Met het gebruik van moderne technieken is in de regel ook een hogere werkingsgraad, ten opzichte van de gebruikte bronnen, van toepassing.