Activeer Javascript om deze pagina in volledige omvang te kunnen gebruiken.

Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
 

Stijlvol en subtiel: de behangcollectie van colourcourage

Met de Artist Edition N° 1 heeft de bekende kunstenaar Lars Contzen een buitengewoon mooie behangcollectie gecreëerd.

 

De acht designs weerspiegelen op onnavolgbare wijze Contzens instinct voor kleuren, vormen en compositie. Zo zijn bijna unieke muuritems ontstaan: behang van hoge artistieke kwaliteit dat ruimtes karakter geeft. Veel motieven van colourcourage® zijn ontleend aan de natuur - soms naturalistisch, soms gestileerd, vangen deze motieven de levendigheid, ensceneren en beschrijven de ruimte opnieuw, zorgen voor sfeer en brengen accenten aan. "In de toekomst wordt behang als onderdeel van het holistische interieur gezien. Pas in dialoog met andere vormgevingsaspecten komt de waarde ervan tot zijn recht. Gecombineerde uni-oppervlakken, horizontale of verticale onderverdelingen, subtiele structuren en de juiste dosering van graphics, kleur en structuur zijn daarbij van groot belang", legt de kunstenaar uit.

 

In totaal vier van de acht behangpatronen zijn gebaseerd op tekeningen van Contzen. Het patroon "Dried Flowers" is bijvoorbeeld het resultaat van een natuurstudie, net als "Elegance in Greenhouse". Beide patronen laten de virtuositeit van de kunstenaar zien, maar versmelten gemakkelijk met zeer verschillende woonstijlen. Naast natuurlijke motieven zoals delicate bladeren, bloemen en schelpen omvat de collectie ook geometrische motieven zoals strepen, meanders en kammen. Contzen benadrukt de eenvoudige elegantie van deze vormen met een gevoelig kleurenspel: Soms verdwijnt het motief subtiel naar de achtergrond, waardoor het interieur benadrukt wordt. Soms treedt het meer op de voorgrond, waardoor de muur als het ware in een kunstwerk verandert. Het strenge, puristische en elegante motief "Cornish Castle" met zijn klassieke ruitenpatroon doet denken aan een adellijke residentie en is prachtig in harmonie met vintage-, leren of antieke meubels. Het klassieke en stijlvolle gestreepte patroon "Pyjama Préféré" daarentegen kan worden gecombineerd met bijna elke woonstijl: bijvoorbeeld jeugdig en licht of subtiel en rechtlijnig. "De patronen zijn op geen enkele manier spectaculair, trendy of zelfs opvallend", beschrijft Contzen zijn ontwerpen.

 

Alle acht designs van de behangcollectie colourcourage® worden gekenmerkt door een bijzondere frisheid en lichtheid. Ze zijn onopvallend en toch aanwezig. Elegant en toch niet streng. Uniek en subtiel qua design en structuur. De patronen staan voor een levensgevoel en zijn het destillaat van talloze reizen die Contzen door de jaren heen dwars door Europa heeft gemaakt. Dit maakt de behangcollectie colourcourage® ARTIST EDITION N°1 uiterst eigentijds en modern. Naast de acht ontwerpen bevat de collectie ook een reeks eenvoudige uni-behangen die bij de motieven passen. "Bij interieurdesign draait het om een juiste balans tussen patroonoppervlakken en uni-oppervlakken. De strip als scheiding van de twee vlakken speelt hierbij een belangrijke rol. Omdat de strip driedimensionaal is, interpreteert de kijker deze automatisch als onderdeel van de architectuur van de ruimte. Een afwisseling tussen patroonbehang en uni-behang is in dit geval dus volstrekt "logisch". Zonder onderverdeling met behulp van strips was de afwisseling tussen patroonbehang en uni-oppervlakken alleen mogelijk in de hoeken van de kamer. Dat zorgt qua ontwerp voor veel beperking en is niet bijzonder creatief", licht de kunstenaar toe. Het behang, de kleuren en de decoratieve strips van colourcourage® bieden talrijke creatieve mogelijkheden, maken het mogelijk om speels om te gaan met uiteenlopende ruimtelijke situaties en staan voor verfijndheid en stijl.

 

Het merk.

colourcourage® is een kleursysteem waarbij mensen centraal staan. De eersteklas muurkleuren, het subtiele behang en de bijbehorende sierstrips en rozetten zijn het resultaat van een diep gevoel. Het is onze passie om onze emoties in kleuren, vormen en patronen opnieuw vorm te geven. Het is een ware kunst om emotionele momenten met een vleugje bijzondere magie voor uw huis te vangen. Deze kunst beheerst de kunstenaar Lars Contzen. In alle creaties vloeien inzichten in kleurtheorie en kleurpsychologie, culturele overwegingen, natuurstudies en lichtanalyses samen. Deze unieke combinatie vormt de bron van colourcourage®. Samen met de traditionele bedrijven J.W. Ostendorf, A.S. Création en NMC ontwierp kunstenaar Lars Contzen deze unieke productlijn van de allerbeste kwaliteit.

 

Dried Flowers

Het decor Dried Flowers is gebaseerd op een tekening van kunstenaar Lars Contzen. Dit is een subtiele weergave van gedroogde bloemen, aan de hand van harmonisch vloeiende fijne lijntjes. De tekening heeft een zeer artistieke en elegante uitstraling. De algehele compositie is stijlvol en klassiek en vormt een prachtige basis voor een inrichting met natuurlijke materialen.

 

Mélodie à l’Accordeon

Mélodie à l’Accordeon ziet er op de muur uit als gevouwen papier. Dit geeft het oppervlak een aantrekkelijke en levendige uitstraling. Dankzij het gedeeltelijke kleurverloop wordt een indruk gecreëerd van licht- en schaduwzijden. Het ontwerp is tegelijkertijd puristisch en ritmisch, en verdeelt de muur in twee delen die doet denken aan de maatverdeling van een muziekstuk. Als men er naar kijkt, komen associaties met Franse accordeonklanken naar voren.

 

Vilde Strand

Met het behang Vilde Strand ziet het wandoppervlak eruit als een prachtig mozaïek van schelpen. De structuur van de vormen is echter zo sterk gestileerd, dat de toeschouwer er ook stenen of contouren van bladeren in kan zien. De verkleinde lijntekening creëert in principe een context met de natuur. Het lijkt zeer harmonieus en daagt de kijker uit tot een persoonlijke interpretatie.

 

Ageless Meander

Het grafisch ontwerp van Ageless Meander is tijdloos. Het is georiënteerd op klassieke ornamenten met een terugkerend ritme en doet denken aan het ontwerpvocabulaire van de "Art Deco" uit de jaren twintig van de vorige eeuw, zoals die in Frankrijk werd aangetroffen. Door de sterke reductie van de samenstelling kan het design ook worden gecombineerd met moderne meubelvormen en klassieke inrichtingselementen. De grootte van het patroon zorgt voor een kalmerend ruimtelijk effect.

 

Elegance in Greenhouse

Elegance in Greenhouse draagt de typische en onmiskenbare signatuur van kunstenaar Lars Contzen. Het begon met een potloodtekening, waarbij het vervolgens draaide om de perfecte welvingen in de gehele compositie. Stap voor stap werden in de tekening de fijne details onthuld, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een doordachte esthetische elegantie van bloemvormen. Pas toen dit perfect was, diende de tekening als sjabloon voor de behangopdruk.  Het decor is met en zonder bladvormen geproduceerd, zodat bij interieurdesign subtiel gedoseerd kan worden voor een juiste balans.

 

Cornish Castle

Met Cornish Castle werd een behang gemaakt zoals in een Brits kasteel of een adellijke residentie. Het klassieke ruitenpatroon benadrukt op prachtige wijze een woonstijl

met antieke meubels of uitzonderlijke vintage-accessoires. In combinatie met het passende uni-behang kan de wand bijvoorbeeld horizontaal worden onderverdeeld. Zo ontstaat een historische uitstraling met een bijzondere charme, waardoor elke kamer zeer liefdevol vormgegeven lijkt.

 

Fleur Côtiere

Geïnspireerd door de bloemen van de kust is

Fleur Côtiere een centraal en magisch middelpunt in het interieurdesign.

Kunstenaar Lars Contzen ontwierp de bloemvormen en bladarrangementen eerst vrijelijk op papier. Vervolgens werden zijn ontwerpen op fijne wijze nabewerkt alvorens deze voor behang gebruikt werden. Alle planten staan zo vol in de bloei, dat het ontwerp pure energie uitstraalt, die snel overgedragen wordt naar de toeschouwer.

 

Pyjama Préféré

 

Het ontwerp van het Pyjama Préféré-patroon is net zo eenvoudig als ingenieus en doet denken aan de strepen van een favoriete pyjama. Het streepdesign staat voor pure ontspanning en brengt met zijn harmonieuze gradaties en verticale lijnen rust in elke kamer. Dit behang kan met nagenoeg elke woonstijl gecombineerd worden. Met het bijpassende uni-behang kunnen prachtige verticale of horizontale scheidingen in een kamer gecreëerd worden. Op deze manier kunnen verschillende delen van de ruimte in uiteenlopende mate worden benadrukt.Collectie: colourcourage© Artist Edition N°1 van Lars Contzen
Merk: Livingwalls
Looptijd: 2019
Hoeveelheid behang: 51
Materiaal: Vlies

 

Download:
Persbericht Artist Edition N° 1

 

Hier kunt u onze behangsoorten uit de collectie "Artist Edition N°1" online bekijken

 

 

Collectiecover van de Tapeten-collectie “colourcourage© Artist Edition N°1”, A.S. Création Tapeten AG
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création
Foto uit de moderne behangcollectie "colourcourage© Artist Edition N°1" van A.S. Création