Activeer Javascript om deze pagina in volledige omvang te kunnen gebruiken.

AP Pigment - overschilderbaar vliesbehang voor de hoogste eisen
 

AP Pigment - overschilderbaar vliesbehang voor de hoogste eisen

Overschilderbaar vliesbehang is een flexibele oplossing voor de moderne vormgeving van ruimtes in woningen, kantoren, bedrijven en openbare instellingen. Met AP Pigment presenteren wij een technisch hoogwaardige collectie, die met unieke materiaaleigenschappen en inspirerende designs voor alle woonstijlen overtuigt. De speciaal voor het verven ontwikkelde structuren en innovatieve lagen creëren afwisselende kleur- en 3D-effecten en deze nodigen uit tot een creatieve vormgeving van het interieur.

Alle behangsoorten zijn van de kwaliteit Made in Germany, zijn RAL-gecontroleerd en kunnen snel en ongecompliceerd zonder weektijden worden verwerkt. Bij renovaties op een later tijdstip kunnen deze moeiteloos worden verwijderd. Deze behangsoorten overtuigen door hun uitstekende, slijtvaste materiaalkwaliteit, ze zijn stabiel wat betreft afmetingen, laten waterdamp door en zijn zeer brandvertragend. Het ademende, huidvriendelijke materiaal zorgt in combinatie met de geschikte verf voor een aangename ruimte.

De collectie Pigment is onderverdeeld in 12 materiaalgroepen, die verschillen op basis van hun individuele materiaaleigenschappen en verschillende designs voor het creatief overschilderen.

 

COLOUR TEC
ColourTec is de productinnovatie voor overschilderbaar  behang. Deze meervoudig onderscheiden wandbekleding geeft bij het overschilderen een uniek effect. De strepen en ornamenten op dit behang zijn voorzien van een waterbestendig lotuseffect, waar de geschikte laklaag afdruppelt en er lichte kleuroverlappingen als spannend vintage-effect op het oppervlak achterblijven. Het open vliesbehang neemt daarentegen de laklaag goed op. Naar wens kan de vintagelook door overeenkomstige nabewerking ook worden verwijderd.

MULTI COLOUR
Het effectbehang par excellence: Krachtige structuren met duidelijke contouren bieden verschillende oppervlakken en verfabsorptie met unieke kleurwerkingen. Zwarte buitenlijnen, die de contouren benadrukken, geven bij het aanbrengen van lak bovendien interessante multi-colour-effecten.

CLASSIC / dekkende laag
Strepen, ruwe zijden, leer, bloempatronen - Classic overtuigt met volledige decoratieve ornamenten en levendige structuren. Het speciaal voorbehandelde vliesbehang kan bijzonder makkelijk overgeverfd worden en is geoptimaliseerd voor dekkende kleuren. Afhankelijk van de gebruikte verf en het gewenste beeld aan de wand, is meestal een enkele deklaag voldoende voor de perfecte look.

CLASSIC / Laklaag
Classic Lasur overtuigt door afwisselende kleurveranderingen. Het behang is speciaal ontwikkeld voor lakken, maar kan ook dekkend overstreken worden. Het open, zuigende vliesbehang neemt de lak bijzonder goed op en zorgt, in combinatie met de gereduceerde verfopname van de patronen, voor een spannend contrast dat het lakeffect perfect naar buiten brengt.

LONGLIFE
Longlife geeft ruimtes een luxe sfeer. Daarvoor zorgt een technisch krachtig oppervlak, dat voorzien is van geschikte verfsoorten die het behang niet alleen mooi, maar ook zeer robuust en krasvast maken. Zo is Longlife uiterst geschikt voor veeleisende oppervlakken, zoals in hotels of veel gebruikte ruimtes, zoals trappenhuizen of vloeren.

QUARZIT
Voor het aantrekkelijke driedimensionale effect is deze editie voorzichtig bestrooid met granulaat of - in de zin van Feng Shui - met echt kwartszand en creëert zo een extra stabiel vliesbehang. Het resultaat is een 3D-effect met een aangenaam gevoel en interessante kleurveranderingen bij een zijdelings invallend licht. Quarzit is er in een grotere, gemiddelde en fijne korrel.

ECO
Alle behangsoorten van Architects Paper voldoen aan de hoogste milieunormen. Deze zijn vrij van glasvezel, oplosmiddelen, formaldehyde en zware metalen. De bijzonder milieuvriendelijke Eco-behangsoorten gaan nog een stap verder: Deze bevat geen PVC en weekmiddelen - en dat zonder verlies aan materiaal- en verwerkingskwaliteit.

FRISE / dekkende laag
Stijlen, kronkels, acanthusbloemen - motieven van deze bijzonder plastisch, extra breed vliesbehang voor de vormgeving van zuilen en plinten zijn geïnspireerd door antiek en barok. Grafische motieven geven extra accenten aan modern ingerichte ruimtes. Frise is zeer geschikt voor verfbesparende, dekkende lagen en voor lakeffecten.

FRISE / laklaag
Frise Lasur overtuigt door afwisselende kleurveranderingen. De plintranden zijn speciaal voor laklagen ontwikkeld, maar kunnen ook dekkend overstreken worden. Het open, zuigende vliesbehang neemt de lak bijzonder goed op en zorgt, in combinatie met de gereduceerde verfopname van de patronen, voor een spannend contrast dat het lakeffect perfect naar buiten brengt.

5th WALL
Wandvormgeving wordt makkelijk. Dit vliesbehang met voorgestreken ondergrond en passende structuren is speciaal ontwikkeld voor kamerplafonds. Dankzij de gebruiksvriendelijke afmeting van 75 cm kan dit behang optimaal en veilig worden verwerkt. Het behang is ongevoelig voor strijklicht en garandeert een naad- en streeploos behangresultaat - ook bij werkzaamheden boven het hoofd.
Voor plafond geoptimaliseerd, het best geschikt voor de wand.

POWER VLIES
Dit overstrijkbare gladde vliesbehang in twee hoogwaardige kwaliteitsklassen van 130 g en 150 g zijn voor verf- en tijdbesparend behangen van grotere oppervlakken ontwikkeld. Ze kunnen eenvoudig worden verwerkt en bieden een optimale verfwerking.
Voor problematisch oud- en nieuw pleister dat scheuren bevat, is een bijzonder scheurvast en dekbaar glad vliesbehang van 160 g oppervlakgewicht ontwikkeld - AP Stretch 160.  Zelfs dynamische scheuren tot 30 mm worden duurzaam afgedekt. Dit is tien maal meer dan bij normaal vliesbehang. In combinatie met de juiste wandverf wordt een lelijk pleisteroppervlak omgetoverd in een duurzaam functionerende wandvormgeving.

STONEPLEX P
Met zijn buitengewone driedimensionale golfstructuur met een diepte tot 6 mm, schuift Stoneplex P de normale behangsoorten aan de kant. Het rolbare paneel is met de hand gemaakt en is verkrijgbaar in een breedte van 100 cm. Bovendien werkt de wandbekleding geluidabsorberend.

 

Verwerkingsaanwijzingen voor de verschillende materiaalgroepen kunt u hier vinden.

Ruimte-afbeelding van de Tapeten-collectie AP Pigment 1, Architects Paper
Colour Tec
Ruimte-afbeelding van de Tapeten-collectie AP Pigment 2, Architects Paper
Colour Tec
Ruimte-afbeelding van de Tapeten-collectie AP Pigment 3, Architects Paper
Multi Colour
Ruimte-afbeelding van de Tapeten-collectie AP Pigment 4, Architects Paper
Multi Colour
Ruimte-afbeelding van de Tapeten-collectie Pigment 5, Architects Paper
Classic
Ruimte-afbeelding van de Tapeten-collectie Pigment 6, Architects Paper
Classic
Ruimte-afbeelding van de Tapeten-collectie Pigment 7, Architects Paper
Classic
Ruimte-afbeelding van de Tapeten-collectie AP Pigment 8, Architects Paper
Classic
Ruimte-afbeelding van de Tapeten-collectie AP Pigment 9, Architects Paper
Longlife
Ruimte-afbeelding van de Tapeten-collectie AP Pigment 10, Architects Paper
Longlife
Ruimte-afbeelding van de Tapeten-collectie AP Pigment 11, Architects Paper
Quarzit
Ruimte-afbeelding van de Tapeten-collectie AP Pigment 12, Architects Paper
Quarzit
Ruimte-afbeelding van de Tapeten-collectie AP Pigment 13, Architects Paper
ECO
Ruimte-afbeelding van de Tapeten-collectie AP Pigment 14, Architects Paper
ECO
Ruimte-afbeelding van de Tapeten-collectie AP Pigment 15, Architects Paper
Frise
Ruimte-afbeelding van de Tapeten-collectie AP Pigment 16, Architects Paper
Frise
Frise
5thWall
Power Vlies
Stoneplex P

Het ontstaan van AP Pigment

Welk vlies is bijzonder geschikt voor deklagen aan de achterzijde? Hoe werkt de beits op de verschillende oppervlakken? Kan men behang bestrooien met zilverzand? Met deze en vele andere vragen waren belangrijk voor interdisciplinaire team bij de ontwikkeling van de AP Pigment-collectie Het team bestond uit medewerkers van de afdelingen Onderzoek & Ontwikkeling, Atelier, Kwaliteitsmanagement, Productie en Gebruikstechniek, Object, Verkoop en Export, maar ook uit externe experts uit verschillende vakgebieden. Zij hebben tijdens een uitgebreid proces steeds weer het assortiment geanalyseerd, met instellingen, verbruikers en leveranciers gediscussieerd, onderzoek gedaan, ontwikkeld en gecontroleerd, mogelijkheden getest, verworpen, verder ontwikkeld, gecertificeerd, gepatenteerd en uiteindelijk geproduceerd. Niets is aan het toeval overgelaten bij de ontwikkeling van AP Pigment.

Technische merkbladen
Hier vindt u informatie over de verwerking en de technische merkbladen voor het overstrijkbare behang AP Pigment.

Verwerking en technische merkbladen AP Pigment


AIT Trend 2014
25 AIT Trendscouts bepalen de nieuwste branchetrends van de beurs Heimtextil voor de branches architectuur en binnenhuisarchitectuur. Dit jaar won AP Pigment van Architects Paper de AIT trend 2014.